Який Божий погляд на війни?

Події, які зараз відбуваються в світі, напевно, хвилюють кожну людину. І багато віруючих людей запитують: ‘‘Як Бог може дивитися на все це? А може він схвалює війну?‘‘

З Біблії ми дізнаємося, що в минулому Бог наказував воювати, щоб захистити свій вибраний народ. Однак, ці війни мали особливі відмінності. Наприклад, Бог сам вирішував,хто буде воювати і коли розпочинати війну. Також, перш, ніж воювати з якимось містом, ізраїльтяни (божий вибраний народ в минулому) повинні були оголосити йому „мирні умови”, щоб надати можливість його мешканцям змінити свою погану поведінку і уникнути війни.

Сьогодні обидві сторони воєнних конфліктів часто благають Бога про підтримку. Однак в сучасних війнах він не підтримує жодної сторони. В Святому Письмі чітко говориться: „Нікому не віддавайте злом за зло” і „Не мстіться за себе” (Римлян12:17,19) Більш того Бог повідомив, що людство має терпеливо чекати, коли Він сам почне діяти в Армагедоні. Якщо народи відмовляються чекати і розв’язують війни, то такі  самовпевнені акти агресії викликають його несхвалення і приносять багато болю мирним людям. Ми можемо бути впевнені в тому, що Бог раз і на завжди вирішить суперечки між народами, «зупинивши війни по цілій землі, ламаючи луки і трощачи списи» ( Псалом 46:9).

Ця надія вже сьогодні для багатьох є великим підбадьоренням. Але скільки нам ще чекати?

Коли матимете кілька вільних хвилин, зайдіть на веб- сайт  jw.org , де зможете знайти відповідь на це та інші запитання. Також можете переглянути короткий відеоролик на цю тему, відсканувавши QR код jw.org  чому варто вивчати біблію. Особисто зв’язатися з нами можна за цією електронною адресою: jwministrydublin@gmail.com

Метки: , , ,

Последние публикации в категории


Похожие публикации

Подпишитесь на наши странички в социальных сетях и будьте в курсе всех событий Русской Ирландии
Nasha Gazeta

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.